NRG bike

De NRG bike combineert zitten, lopen en rijden op een unieke manier. Voor mensen met bijvoorbeeld COPD, etalagebenen, hartfalen, reuma, diabetes, en/of overgewicht en mensen die slecht ter been zijn is dit een fijne manier van bewegen.

De NRGbike is ontstaan vanuit de wetenschap dat beweging vele voordelen biedt. Regelmatig bewegen leidt tot een betere kwaliteit van leven en een betere gezondheid. Voorts bent u minder afhankelijk van anderen: zelfredzaamheid en vrijheid!

De NRGbike is de ideale loopfiets voor volwassenen en senioren. Lopen met de NRGbike voelt namelijk als zweven. Dat is ook wel logisch omdat uw eigen lichaamsgewicht niet meer door uw benen gedragen wordt. Uw gewicht rust comfortabel op het zadel. Uw benen hoeven alleen maar heen en weer te bewegen om voortgang te maken en de NRGbike rolt nagenoeg weerstandsloos vooruit: walk and roll! Dat gaat heel gemakkelijk en voor je het weet heb je een lekker vaartje. Afstand krijgt zo een hele andere betekenis!

De NRG bike zet ik in tijdens mijn sportlessen om bovenstaande doelgroep mee te kunnen laten genieten van een uur bewegen in de buitenlucht. Zonder deze fiets halen veel deelnemers het niet om het sport uur vol te houden. Met dit fijne hulpmiddel gaat dat wel! Ook is het mogelijk om onder therapeutische begeleiding de fiets goed uit te proberen en te kijken wat de mogelijkheden zijn per individu.