Bewegen is goed voor lijf en geest, dat weet iedereen. Het geeft een fijn en voldaan gevoel. Maar waar moet je beginnen? En vooral, hoe weet je dat je het goed doet, hoe moet je bewegen als er lichamelijke en of geestelijke klachten zijn en hoe wordt het een gewoonte in je dagelijkse leven?

Zorg voor Bewegen is medisch verantwoord bewegen in groepsverband op verschillende niveaus en onder professionele begeleiding van een oefentherapeut.

De nadruk van deze lessen ligt op het opbouwen van je uithoudingsvermogen, verbeteren van spierkracht en aandacht voor je houding en beweging.

De inhoud en opbouw van de les is door middel van speciale loopopdrachten en oefeningen intensief en gevarieerd. Tijdens de oefeningen wordt er goed gelet op de techniek en je eigen kunnen.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat bewegen bij mensen met depressieve en aanverwante klachten dezelfde effecten kan hebben als bij een behandeling met medicijnen.

Door te bewegen komen de stoffen endorfine en serotonine vrij waardoor je een pleziergevoel krijgt en je stemming verbetert. Er is minder ruimte voor piekeren zodat gedachten tot rust komen. Geleidelijk aan zal de lichamelijke conditie verbeteren waardoor je je ook fysiek beter gaat voelen. Je wordt er dus zowel geestelijk als lichamelijk sterker van.