[tx_heading style=”default” heading_text=”Introductie” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”left”] [tx_row] [tx_column size=”1/3″] lokatie slide 1.1

[tx_testimonial style=”default”]

[/tx_column] [tx_column size=”2/3″]Zeven jaar geleden ben ik, Susanne Renkema, begonnen met les geven in het bos, naast het werken in mijn praktijk voor oefentherapie mensendieck op de Zuidsingel in Kortenhoef. Ik merkte dat gemaakte afspraken met patiënten over bewegen, aan het einde van een behandeling, niet werden nagekomen. In de praktijk bleek dat mensen het moeilijk vonden om dit alleen vol te houden en het daarom fijn vonden om ”een stok achter de deur” te hebben.

De begeleiding die ik geef in de praktijk zet ik dus voort in het bos tijdens de sportlessen!

Door de lessen die ik gaf in het bos ontstonden er allerlei andere ideeën om meer te gaan ondernemen. De allereerste hardloopwedstrijd van 5 kilometer werd een feit. Ook kreeg ik de vraag om patiënten individueel te gaan begeleiden in hun revalidatieproces. Daarnaast gaf ik les aan moeders die net waren bevallen ”Powerpramming” en ook voor 75 plussers bleek het bos een prima sportplek te zijn!

Alle lessen van Zorg voor Bewegen vinden plaats in het prachtige bos van s’-Graveland. De start van de lessen is op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten op het Noordereinde. Vanaf deze plek start de les en zijn er oneindig veel mogelijkheden om te bewegen. We trainen op grasveldjes, boslanen, boomstammen en mooie hardlooppaadjes.  Na de les is er de mogelijkheid om te genieten van een kopje koffie in restaurant Brambergen.[/tx_column] [/tx_row] [tx_heading style=”default” heading_text=”Sportief Lopen” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”left”] [tx_row] [tx_column size=”1/3″] sportief lopen slide 2.1 [/tx_column] [tx_column size=”2/3″]Bewegen is goed voor lijf en geest, dat weet iedereen. Het geeft een fijn en voldaan gevoel. Maar waar moet je beginnen? En vooral, hoe weet je dat je het goed doet, hoe moet je bewegen als er lichamelijke klachten zijn en hoe wordt het een gewoonte in je dagelijkse leven?

Sportief lopen is medisch verantwoord bewegen in groepsverband op verschillende niveaus en onder professionele begeleiding van een oefentherapeut. De inhoud en opbouw van de les is door middel van speciale loopopdrachten en oefeningen intensiever en gevarieerder dan wandelen. Tijdens de oefeningen en het lopen wordt er goed gelet op de techniek en je eigen kunnen.

De kosten voor Sportief Lopen zijn 35 euro per maand. Voor dit bedrag mag je komen wanneer je wilt. Voor een goed resultaat raad ik aan twee keer week deel te nemen aan de les.

[/tx_column] [/tx_row] [tx_heading style=”default” heading_text=”Sporten samen met je kind!” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”left”] [tx_row] [tx_column size=”1/3″] sporten met kind slide 3.2 [/tx_column] [tx_column size=”2/3″] Als je bevallen bent is je lichaam helaas niet direct de oude. Met name je buik-, bekkenbodem-, heup-, bil-, en rugspieren moeten als het ware weer gaan samenwerken en sterker worden. Tijdens de sportlessen ‘’Sporten samen met je kind’’ werk je op een verantwoorde wijze aan je conditie en maak je je lichaam sterk en energiek.

Lees verder.. [/tx_column] [/tx_row] [tx_heading style=”default” heading_text=”Hardlopen” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”left”] [tx_row] [tx_column size=”1/3″] ??????????????????? [/tx_column] [tx_column size=”2/3″] Lichaamsbeweging en in het bijzonder hardlopen is een medicijn tegen veel lichamelijke en geestelijke klachten. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hardlopen bij mensen met depressieve en aanverwante klachten dezelfde effecten kan hebben als bij een behandeling met medicijnen. Door hardlopen komen de stoffen endorfinen en serotoninen vrij waardoor je een pleziergevoel krijgt en je stemming verbetert. Er is minder ruimte voor piekeren zodat gedachten tot rust komen. Geleidelijk aan zal je lichamelijke conditie verbeteren waardoor je je ook fysiek beter gaat voelen. Je wordt er dus zowel geestelijk als lichamelijk sterker van.

De hardloop lessen worden gegeven in blokken van ongeveer veertien weken. Na deze periode ben je in staat om vijf kilometer te hardlopen. We bouwen de intensiteit rustig op om blessures te voorkomen. Vaak wordt het blok afgesloten met een hardloopevenement. [/tx_column] [/tx_row]